Gør bedriften børnesikker

Promilleafgiftsfonden for landbrug
Hvert år kommer 300 børn så slemt til skade på en gård, at de må behandles på skadestue. Ny hjemmeside giver tips til en børnesikker bedrift.

Det er vel nærmest det værste, man kan forestille sig – at ens barn kommer alvorligt til skade. Desværre er et landbrug ikke bare et spændende sted for børn, det er også farligt. Derfor har Videncentret for Landbrug sat fokus på børns sikkerhed på landet. Og på en række af sommerens dyrskuer kan man møde ’Karl og Kamilla på gale veje’ i form af pixibog, malebog og plakat.

Vi vil lære børnene om, hvor farerne lurer. Og så skal vi gøre landmændene bevidst om, hvor stort et ansvar de har, når der færdes børn på gården, og hvordan de kan være med til at børnesikre deres gårde, siger Helle Birk Domino, der er arbejdsmiljøchef på Videncentret for Landbrug.

Tips til landmænd
www.galegaarden.dk kan man som landmand hente tips til at gøre sin bedrift endnu mere børnesikker. Husker du for eksempel altid at fjerne nøglen fra traktoren? Og vidste du, at der er sket en alvorlig ulykke i en kvægstald med en dreng, der kom i klemme og blev trukket med det automatiske rullegardin rundt, hvilket medførte iltmangel og besvimelse? 

 

Artiklen har været bragt i KvægNyt nr. 12 – 2012