Projektansvarlig

Effektiv formidling af faglig viden

Der bruges store summer på forskning for at producere ny viden til jordbrugssektoren. Viden gør kun en forskel, hvis den når helt ud til den enkelte landmand, og dér påvirker de handlinger, som denne udfører. Videncentret for Landbrug formidler viden i en lang række kanaler, herunder hjemmesider som vfl.dk, Landmand.dk og LandbrugsInfo.dk. Derudover anvendes pjecer, foredrag, artikler i fagbladene, konferencer, udstillinger, kurser og video.

Nærværende projekt skal sikre, at der løbende sker en udvikling i måden, vi mest effektivt får budskabet ud til brugerne uanset platform: Støtte til at sikre et mere målrettet valg af metoder; kontekstualisering og personificering af indhold på LandbrugsInfo via web 2.0 teknologier, forbedring af formidlingen af nye regler og lovgivning; deltagelse i Agromek og præsentation af viden inden for centrale områder af den både den konventionelle og den økologiske fødevareproduktion til pressen og andre centrale målgrupper.

Mere græs godt for økonomien og økologien – facts og mere information

DLBR Dansk Økologi havde i 2010 nedsat en arbejdsgruppe, som arbejdede intensivt på bedre økonomi og økologi via mere græs i sommerrationen.

Økologiske hangrise uden brug af kastration - NoCast

I NoCast, der er et stort forskningsprojekt under Organic RDD, udvikles i årene 2011 til 2013 et helhedsorienteret management koncept for fremtidens økologiske svineproduktion uden kastrering.

Danmarkspremiere på hollandsk hampehøster

På en markvandring onsdag 19. september 2012 blev en ny høstmetode til hamp fremvist.

Velbesøgt demonstrationsdag om økogrise

Der blev afholdt demonstrationsdag i projekterne ”Robuste racer” og ”Slagtesvin på friland”, tirsdag d. 25. september 2012 hos Kirsten og Hans Erik Jørgensen, Haarby. Se video fra dagen

Høst økoviden på Agromek

Økologi-afdelingen hos Videncentret for Landbrug tilbyder foredrag og gratis rundvisninger med fokus på ukrudtsbekæmpelse og økologi på Agromek 2012. Og du kan få en snak med formanden for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer Uffe Bie på standen.

Økologisk landbrugsuddannelse i Holland

Warmonderhof er hollandsk økologisk landbrugsskole, som har tæt samarbejde med skoler og gårde i Tyskland, men international udveksling af elever er vanskelig vurderer dansk ekspert.

Kattendorfer Hof – et nordtysk solidarisk landbrug

Nær Hamburg findes Europas største solidariske landbrug, hvor en kreds af forbrugere ejer gården. Det giver sikkerhed i finansiering og omvendt giver det forbrugerne lokale og friske basisvarer.

Økologi i Holland og Nordtyskland

Hestemælk og andet godt fra jord til bord, herunder forbrugerejet landbrug nær Hamburg indgik på studietur til hollandsk økomesse i Zwolle i slutningen af januar 2012.

Kæmpe økostald til køer og grise i Holland

Økologisk landmand Jan Duijndam har udviklet en kohave-stald, som han ansøger om at få godkendt. Der er tale om en åben stald på en halv hektar med plads til køer, grise og forbrugere samt solceller på taget.

Kompost på hollandsk

Kompost bruges i vid udstrækning i hollandsk landbrug

Økologiske kogebøger til kvægbedriften

For at ensarte og gøre de enkelte arbejdsopgaver på kvæggården kendte for eventuelt skiftende medarbejdere kan landmanden hænge plastholdere op med korte og letforståelige beskrivelser af, hvordan tingene skal gøres.

Synlig økologirådgivning på Agromek 2012

Økologi-delen af standen hos Videncentret for Landbrug bød på gratis rundvisninger med fokus på ukrudtsbekæmpelse og rådgivningsservice.

Indtryk og bilag fra årsmøde for økologi-rådgivere

Præsentationer og billeder fra de to faglige dage, som var arrangeret af Videncentret for Landbrug, Økologi.

Brug af og brugere på LandbrugsInfo

En analyse af hvem der besøger LandbrugsInfo, hvor de kommer fra og deres adfærd på LandbrugsInfo.

Endure projektet på Yammer

Samarbejde i EU projektet ENDURE ved brug af den sociale platform Yammer

Sociale medier - faldgruber og potentialer

Præsentation om brugen af sociale medier ved formidling af faglig information.

Indtryk fra USA og Taiwan

Vidensdeling af indtryk opsamlet ved deltagelse i eXtension konference i USA og AFITA konference på Taiwan.

Besøg på www.vfl.dk

Analyse af besøg på www.vfl.dk i perioden 1. maj til 30. november 2012

Brug af Akademiet.dlbr.dk i august til november 2012

Analyse af brug af og brugere på akademiet.dlbr.dk

Agromek 2012

Agromek i Messecenter Herning den 27. - 30. november 2012

Valg af økologisk bælgsæd til storskala dyrkning og fodringsforsøg

I projekt ØkoProtein venter man på lige nu resultater af analyser af indhold af råprotein og aminosyrer i lupiner og hestebønner. Analyserne skal bestemme hvilke prøver, man sender til forarbejdning hos Agro Korn A/S og FermentationExperts A/S.

Omlægning af tilgangen til LandbrugsInfos lovmateriale

Der er i 2012 blevet arbejdet på at forbedre brugernes adgang til lovmaterialet på LandbrugsInfo. Herunder er der arbejdet med udvikling af en ny lovbrowser.


Afsluttende rapport