Projektansvarlig
Videnspredning for projektet
Smart registrering - Mark Mobile

Mark Mobile bygger på enkelthed. Sprøjtning af f.eks. vinterhvede i mange marker fordelt på flere bedrifter registreres i én arbejdsgang, og sammenhængen over til Mark Online gør det samtidig let at kontrollere sprøjtejournalen for fejl.

KemiTjek gør det let at være lovligt

Omtale af KemiTjek på crowdsourcing sitet Apps til landmandens mobil - http://ideer.uservoice.com/forums/113845-apps-til-landmandens-smartphone

Lav sprøjte journal på mobilen

Omtale i LandbrugsAvisen forud for Agromek af muligheden for at lave sprøjte journal med Mark Mobile

Skejby på vej med sprøjtejournal til mobilen

På trapperne er blandt andet en ny app til smartphones og tablets kaldet Mark Mobile. App'en fås til alle de gængse mobilplatforme, Android, iPhone og Windows Phone. Artikel i LandbrugsAvisen

Smartphonen bliver det nye arbejdsredskab for landmænd

Mobiltelefonen bliver afløst af smartphonen, når landmænd køber ny mobil, viser undersøgelse fra Videncentret for Landbrug. Artikel i LandbrugsAvisen.

Ny App om giftige planter

Omtale på hjemmesiden HesteMagasinet.dk: Naturligt forekommende giftige planter i naturen gør dine husdyr syge eller ligefrem slår dem ihjel. Med den nye app kan hjælpe dig som hesteejer med at kende og undgå de farlige planter.

Giftige planter og dine husdyr

Præsentation af app'en Giftige planter og dine husdyr på Hestekongressen d. 26. januar 2013

Direktør Carl Åge Pedersens tale ved Plantekongres 2013

KemiTjek omtales af Carl Åge Pedersen i hans tale til godt 2.000 tilhørere ved Plantekongres 2013 (sidste afsnit i manuskriptet).

Gartneritidende: Tjek sprøjtemidlerne med mobilen

Omtale af KemiTjek i GartneriTidende

Kontekstafhængige tjenester via mobile enheder

Formålet med projektet er at udnytte små programmer på mobile enheder – de såkaldte apps – til at skabe tilgængelighed og forenklet interaktion for landmandens interaktion med IKT systemer, idet vi udnytter, at den mobile enhed ved, hvem der bruger den; hvor den er; hvilke historiske og aktuelle informationer, der gælder for lokalitet og kontekst og, om der er andre intelligente enheder i nærområdet.

Projektet indeholder 3 del-elementer:
A. Udvikling af informationsrige apps (små programmer, der afvikles på mobile enheder) for snævre problemstillinger, karakteriseret ved en kort udviklingsperiode og et begrænset ressourceforbrug. Det kunne f.eks. være en app målrettet hobbylandmandens behov for basal viden om naturpleje eller en app med instruktionsmateriale på fremmed sprog til udenlandske medarbejdere.

B. Mobil adgang til eksisterende webbaserede informationssystemer og værktøjer. Her vil der især være fokus på, at sikre tilgængelighed til relevante elementer på www.landmand.dk, så landmanden oplever et sammenhængende system uanset, om han er på kontoret eller i felten.

C. Udvikling af apps, der kan fungere som de værktøjer landmanden benytter til at kommunikere med centrale databaser så som Dansk Markdatabase og Kvægdatabasen. Sådanne apps vil udnytte lokalisering og konnektivitet til at automatisere registreringer og på intelligent vis, afhængig af kontekst, tilbyde relevant beslutningsstøtte til landmanden.

Testrapport Mark Mobile

Sammendrag og konklusioner fra brugertests 2012.

Værktøjer til registrering i markbruget

Powerpoint om Mark Mobile. Præsenter på Plantekongres 2013 af Jens Bligaard

Tjek sprøjtemidlerne med mobiltelefonen

Omtale af KemiTjek i LandbrugsAvisen d. 8. februar.

App'en Giftige planter & husdyr

App med en stibe præsentationer af planter, der er giftige for vore husdyr.

Mark Mobile Light

Produktblad for Mark Mobile Light, der er en helt ny mulighed for at udfylde den lovpligtige sprøjtejournal fra en mobiltelefon. I

Fokus på sprøjteteknik

30. maj hos gårdejer Peter Poulsen, Sygehusvej 36, 8950 Ørsted, fortalte it-konsulent Mike Jørgensen fra Videncentret for Landbrug, Skejby, om Mark Mobile.

Har du styr på kemien?

Diskussion på Erfaland (www.erfaland.dk) om problemerne med at sikre, at man kun har lovlige kemikalier stående på hylderne.

Kemikalier i farver

En ny app til android-mobiltelefoner fortæller landmænd og konsulenter, hvad der gemmer sig i kemikaliedunkene og om det er lovligt at bruge og opbevare.

mMobil.landmand.dk på Google Play

App'en mobil.landmand.dk præsenteres og kan downloades fra Google Play

Mobilen holder tjek på dunkene

Artikel i LandbrugsAvisen om ny app til mobilen fortæller, hvad der gemmer sig i kemikaliedunkene og om det er lovligt at bruge og opbevare.

Motorvej til at registrere udbytte

Artikel i LandbrugsAvisen omtaler Mark Mobile: Nyt program - Mark Mobile - giver overblik over udbyttet i grovfodermarken - det er vejen frem, hvis man vil tjene mere.

Ny App til mobiltelefonen gør sprøjtning lettere

Drop de løse noter - og udfyld i stedet sprøjtejournalen på din mobiltelefon, mens du sprøjter. Nemt, hurtigt og effektivt. Artikel i LandbrugsAvisen

Kvægkongres 2013 program via app

Skal du på KvægKongres 2013 den 24. og 25. februar i Herning Kongres Center, kan du her se programmet og lave din egen personlige plan. Log på via Facebook og se hvem af dine venner, der også deltager i kongressen.

Plantekongres 2013 program via app

Skal du på Plantekongres 2013 i næste uge kan du på her se programmet og lave din egen personlige plan. Log på via Facebook og se hvem af dine venner, der også deltager i kongressen.

Powerpoint om KemiTjek på Plantekongres 2013

Præsentation benyttet af direktør Carl Aage Pedersen i hans tale til godt 2.000 deltagere ved Plantegongres 2013

Stand på Agromek 2012 med præsentation af KemiTjek

På Agromek 2012 besøgende landmænd forevist en prototype af KemiTjek, hvorefter de blev bedt om at udfylde et spørgeskema.

Brugerundersøgelse på Agromek vedr. KemiTjek

I forbindelse med præsentation af KemiTjek prototype på Agromek 2012, fik landmænd - efter forevisning af KemiTjek - udleveret et spørgeskema. Resultatet af denne undersøgelse præsenteres her.

KemiTjek brugergrænseflade

En oversigt over de forskellige paneler, som brugeren kan tilgå og får vist ved brug af KemiTjek.

Landmand.dk – så meget, så simpelt

Hjemmesiden bliver automatisk din personlige side, som er eksklusivt rettet mod dig og din driftsform. Enklere kan nettet ikke blive.

Mobil udgave af Landmand.dk

Den mobile løsning rummer en række af de samme funktioner som det normale site, dog i en simpel brugergrænseflade. Der er i den mobile udgave fokuseret på at vise de specifikke services, den enkelte bruger har i en nemt overskuelig menu.

Referat af møde i Landmand.dk udviklergruppe - maj 2012

Referat af møde i Landmand.dk udviklergruppe mandag den 14. maj 2012. Mødet blev holdt hos: Heden & Fjorden, Birk Centerpark 24, 7400 Herning

Referat af møde i Landmand.dk udviklergruppe - juni 2012

Referat af møde i Landmand.dk udviklergruppe mandag den 11. juni 2012 Mødet blev holdt hos: Videncentret for Landbrug Agro Food Park 15, Skejby 8200 Århus N

Referat af møde i Landmand.dk udviklergruppe - marts 2012

Referat af møde i Landmand.dk udviklergruppe tirsdag den 06. marts 2012 Mødet blev holdt i: Koldkærgård Konferencecenter Agro Food Park 10, 8200 Aarhus N

Afsluttende rapport

Afgivne tilbud på E-lance

Opgaven med at udvikle app'en KemiTjek blev lagt i udbud på free-lance sitet E-lance. Dokumentet viser et udsnit af de indkomne 22 tilbud.

Forretningsplan for app'en Giftige planter og husdyr

Arbejdet med forretningsplanen gav som resultat, at app'en stilles frit til rådighed i reklamebaseret version.

Hvem besøger siderne om Giftige planter på LandbrugsInfo?

En analyse forud valget af giftige planter som emne for udvikling af informationsrig app.

KemiTjek på Google Play (Android market)

Den endelig version af KemiTjek kan købes og downloades fra Google Play

Mock-up af KemiTjek

Mock-up anvendt i diskussioner med deltagende landmaænd og ved indhentning af tilbud på E-lance

Mockup af Kemikalieskabet

Mockup anvendt i processen omkring udvikling af KemiTjek

Skitse tegning fra rådgiver om app til tjek af kemikalier

Skitsetegning af Ulla Plauborg, planteavlsrådgiver. Understreger behovet for udvikling af KemiTjek.

Børsen Digital om smartphones og tables

Fire sider i Børsen Digital med projektdeltager Knud Jeppesen som gennemgående figur og kommentarer fra projektansvarlig Jens Peter Hansen om brugen af smartphones og tablets mm. i landbruget.

Beskrivelse af KemiTjek brugt ved udbud på E-lance

En overordnet introduktion og kravspec. for KemiTjek.

KemiTjek app er på Google Play

Android app'en, KemiTjek er nu lanceret på Google Play, hvor programmet kan købes til introduktionspris på 500 kr. ekskl. moms for resten af 2013. App'en tjekker ud fra stregkoden om pesticider fortsat er lovlige.

KemiTjek på Agromek - billeder

En prototype af KemiTjek blev præsenteret på Agromek, hvor et udvalg af dunke med stregkoder blev scannet.