Projektansvarlig

Se til venstre

Formålet
Er at reducere antallet af trafikulykker på de områder og veje, hvor færdselslovens regler er gældende, og hvor traktorer og andre langsomt kørende landbrugsmaskiner er involveret.

Baggrund
En opgørelse fra Vejdirektoratet over dræbte og alvorligt tilskadekomne i perioden fra 2005 - 2009 viser, at det er medtrafikanterne, som forulykker ved mødet med et langsomt kørende landbrugsredskab, fx en traktor eller andet motorredskab.

Opgørelse viser, at langsomt kørende landbrugsmaskiner på vejene er årsag til mange ulykker – også dødsulykker og især i forhold til venstresving, hvor den langsomt kørende landbrugsmaskine standser op, da sker trafikulykkerne.

Indhold
Når antallet af ulykker med venstresvingende traktorer og landbrugsredskaber skal reduceres, er det nødvendigt at sætte fokus både på de tragiske ulykker, traktorførerne og trafikanterne. Derfor foreslås kampagnen ”Venstresving – risky ting” gennemført over en 3–årig periode 2012-1214.

Se til venstre og undgå traktoren

På fire år har 28 mennesker mistet livet, mens 119 er kommet alvorligt til skade ved trafikulykker, hvor traktorer eller mejetærskere var involveret. Derfor lancerer Videncentret for Landbrug nu kampagnen "Se til venstre".

Bremsetest

Godkendt bremseprocedure

Trafikulykker med traktorer

Oversigt over trafikulykker med traktorer i perioden 2002 til 2011.

Gode råd om bremser

Læs pjecen omkring emnet "Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne".

Transport og færdsel på landbrug

Transport og færdsel på landbrugsejendomme udgør en risiko for ulykker. Landmanden har ansvaret for, at både arbejdsmiljø- og færdselsloven overholdes.

Afsluttende rapport